Informatie over de school

INFORMATIEOCHTENDEN 

Bent u op zoek naar een school voor uw kind? Voor het bijwonen van een rondleiding kunt u gebruik maken van onderstaande aanmeldtool. Lukt het op deze data niet, dan kunt u een mail sturen naar de directie.

2023: 22/5, 19/6, 18/9, 9/10, 20/11 en 11/12
2024: 22/1, 12/2, 18/3, 15/4, 27/5 en 24/6 (allemaal op een maandag)
 

Tijdens de informatie-ochtenden staat vanaf 8.30 uur Buurtbakkie! voor de school. Onze ouders drinken voor de school een bakje koffie. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de ouders van school. 

Onze school wordt vanaf begin 2023 gerenoveerd, wij verhuizen dan tijdelijk naar het oude gebouw van De Roos (naast onze school met de ingang naast de Albert Heijn). Wilt u het huidige gebouw nog bekijken, dan kan dat nog voor de kerstvakantie. 

De informatieochtenden gaan door in kleine groepjes. We vragen u om zich hiervoor aan te melden en hierbij aan te geven met hoeveel personen u komt. Vul daarvoor onderstaand formulier in (kies eerst een dag & tijd):

 

Lukt het niet of heeft u vragen? Stuur dan een mail naar admiraalderuyter.directie@askoscholen.nl

Hieronder ziet u een link naar een Q&A met informatie over onze school. 

Bekijk Q&A en rondleiding 

Nadere info hierover kunt u lezen via onderstaande link op de website van Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam (BBO). Als u vragen heeft kunt u ook contact opnemen met Maaike Cortlever, ouder van kinderen in groep 6: m.cortlever@chello.nl.

Aanmelden en inschrijven

Bekijk de video 'Aanmelden en inschrijven basisschool' van de Gemeente Amsterdam. 

Voor het eerst naar de basisschool
Als een kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Op vrijwel alle Amsterdamse basisscholen gaat het aanmelden en het toedelen van de plaatsen op dezelfde wijze.

Aanmelden voor de basisschool
Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente Amsterdam het aanmeldformulier voor de basisschool en een brochure met uitleg over het toelatingsbeleid. U meldt uw kind aan door dit aanmeldformulier in te leveren bij de school van uw eerste voorkeur.

Voorrangsscholen
Elk kind heeft voorrang op de acht dichtstbijzijnde (deelnemende) basisscholen. Welke scholen dat zijn, wordt bepaald door de loopafstand tussen het officiële woonadres van een kind en de scholen. Wanneer u op schoolwijzer.amsterdam.nl het woonadres én de geboortedatum van uw kind invult, ziet u of onze school voor uw kind een voorrangsschool is.

Wat moet u doen?
Als onze school uw eerste voorkeur is, lever dan het aanmeldformulier (geen kopie of scan) bij ons in.

Zorg dat u na de stedelijke plaatsing uw kind op tijd inschrijft. Uw kind heeft pas daarna definitief een plaats op deze school; de officiële inschrijving volgt zodra het 4 jaar is en op school begint.

Inleverdata voor het voorkeursformulier
De datum waarop het voorkeursformulier moet zijn ingeleverd, hangt af van de geboortedatum van uw kind. De uiterste data zijn voor:

  • kinderen geboren tussen 1 september 2019 en 31 december 2019 aanmelden voor 9 maart 2023

  • kinderen geboren tussen 1 januari 2020 en 30 april 2020 aanmelden voor 1 juni 2023

  • kinderen geboren tussen 1 mei 2020 en 31 augustus 2020 aanmelden voor 2 november 2023

Meer informatie
Voor vragen over het toelatingsbeleid kunt u ook terecht bij de helpdesk van het BBO (de gezamenlijke schoolbesturen) tel. 020 716 3801 of toelatingsbeleid@bboamsterdam.nl. Op de website van het BBO www.bboamsterdam.nl vindt u ook meer informatie over o.a. de beschikbare capaciteit en de resultaten van de afgelopen plaatsingen.