Informatie over de school

Hieronder ziet u een link naar een Q&A met informatie over onze school. Daarnaast organiseren we ook informatie ochtenden. Deze zijn vanaf 8:45u op de volgende data in het schooljaar 2020-2021.
2020: 8/9, 6/10, 24/11
2021: 5/1, 9/2, 23/3, 20/4, 18/5

De informatieochtenden gaan door in kleine groepjes. We vragen u om zich hiervoor aan te melden en hierbij aan te geven met hoeveel personen u komt. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar admiraalderuyter.directie@askoscholen.nl

Het buurtbakkie gaat momenteel helaas niet door. De rondleiding start om 8.45 uur.

Bekijk Q&A en rondleiding

Nadere info hierover kunt u lezen via onderstaande link op de website van Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam (BBO). Als u vragen heeft kunt u ook contact opnemen met Maaike Cortlever, ouder van kinderen in groep 5: m.cortlever@chello.nl.

Aanmelden en inschrijven

Bekijk de video 'Aanmelden en inschrijven basisschool' van de Gemeente Amsterdam.

Voor het eerst naar de basisschool
Als een kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Op vrijwel alle Amsterdamse basisscholen gaat het aanmelden en het toedelen van de plaatsen op dezelfde wijze.

Aanmelden voor de basisschool
Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente Amsterdam het aanmeldformulier voor de basisschool en een brochure met uitleg over het toelatingsbeleid. U meldt uw kind aan door dit aanmeldformulier in te leveren bij de school van uw eerste voorkeur.

Voorrangsscholen
Elk kind heeft voorrang op de acht dichtstbijzijnde (deelnemende) basisscholen. Welke scholen dat zijn, wordt bepaald door de loopafstand tussen het officiële woonadres van een kind en de scholen. Wanneer u op schoolwijzer.amsterdam.nl het woonadres én de geboortedatum van uw kind invult, ziet u of onze school voor uw kind een voorrangsschool is.

Wat moet u doen?
Als onze school uw eerste voorkeur is, lever dan het aanmeldformulier (geen kopie of scan) bij ons in.

Zorg dat u na de stedelijke plaatsing uw kind op tijd inschrijft. Uw kind heeft pas daarna definitief een plaats op deze school; de officiële inschrijving volgt zodra het 4 jaar is en op school begint.

Meer informatie
Voor vragen over het toelatingsbeleid kunt u ook terecht bij de helpdesk van het BBO (de gezamenlijke schoolbesturen) tel. 020 716 3801 of toelatingsbeleid@bboamsterdam.nl. Op de website van het BBO bboamsterdam.nl vindt u ook meer informatie over o.a. de beschikbare capaciteit en de resultaten van de afgelopen plaatsingen.